Õpileping – Digitaalne õppevara

Õppilepinguga võtan kokku ootused kursusele.

Teema: Digitaalne õppevara

Selleks, et effektiivselt õpetada on vaja leida ja hinnata materjale, mille abil tunde läbi viia. Tihti on see vaid seisetunne, mille alusel hinnata õppevara kvaliteeti. Seega ootan kursuselt käsitlust, kuidas hinnata õppevara ja muude materjalide kvaliteeti õpetamise seisukohalt.

Kuna õppevara loomine on minu jaoks täiesti uus valdkond, siis loodan saada kursuse jooksul praktilised teadmised, kuidas luua taasksautatavat õppevara ja kuidas eemaldada oma loodud aegunud õppevara.

Rühmatöö teema

Kursuse esimesel loengul anti ka ülesanne mõelda, millisel teema sooviks rühmatööna koostada digitaalset õppevara. Valikud nutistu ja raalmõtlemise osas tunduvad põnevad. Eelmisel semestris osalesin rühmatöös nutistu teemal ja sain põneva kogemuse. Samas paelub mind ka raalmõtlemine, kui selline. Kuna endal õppematerjali loomise vajadust otseselt pole, siis pakuvad väljakutset arvatavasti mõlemad.

Eesmärgid

Minu eesmärkideks kursuse lõpus on:

  • osata analüüsida digitaalse õppevara kvaliteeti;
  • orienteeruda õppevara autoriõigustes;
  • omandada kogemusi digitaalse õppevara koostamises.

Strateegiad 

Selleks, et oma eesmärki saavutada:

  • toetun õppejõudude edastatud materjalidele
  • osalen avatud meelega kontakttundides alati kui võimalik
  • teen mõtestatul kodused ülesanded
  • osalen rühmatöödes ja aruteludes oma arvamuste ja teadmistega

Vahendid/ressursid 

Kasutan oma eesmärkide saavutamiseks õppejõu esitlusi, blogi postitusi ja jagatud artikleid, soovitatud ja jagatud keskkondasi. Teen koostööd kaasõppijatega. Küsin kui kitsikusse sattun õpejõult, kaaslastelt ja õppenõustajalt.

Hindamine 

Kursuse läbimist ja eemärkide poole liikumis kajastavad erinevad blogipostitused. Kindlasti saab ülevaate eemärkide saavutamises ka kursuse lõppu planeeritud reflektsioonist ja rühmatööna koostatud õppevarast.

Praktilist hinnangut kursusel omandatule saan aga anda palju hiljem, siis kui seda on päriselt vaja teha ja saadud oskuseid kasutada.

2 thoughts on “Õpileping – Digitaalne õppevara

  1. Pingback: Kokkuvõte õpilepingutest – Digitaalne õppevara

  2. Pingback: Õpilepingu reflektsioon | MS õpingud

Leave a comment